Wil je de Arabische taal leren? Maak gebruik van deze tips

Het leren van een nieuwe, vreemde taal is een prachtig avontuur en gaat vaak gepaard met vallen en opstaan. Toch zijn er altijd tips die ervoor kunnen zorgen dat het nét een beetje sneller gaat. Dat is natuurlijk altijd welkom. In dit artikel reiken we je bruikbare tips aan voor als je de Arabische taal wil gaan leren. Het Arabisch is zeker geen gemakkelijke taal, dus doe er je voordeel mee.

Woordgroepen leren

Wanneer we een nieuwe taal leren, zijn we vaak geneigd om hard te werken aan het vocabulaire. Hoewel dit zeker belangrijk is, raden we ook zeker aan om je te verdiepen in de zogeheten ‘chunks’. Dit zijn bruikbare woordgroepen die je vaak kan toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het voorstellen van jezelf of het vertellen over hobby’s of familie. Ervaring leert dat het leren van zinnetjes en uitdrukkingen in de praktijk beter blijft hangen.

Volg een cursus

Een andere, zéér bruikbare tip is het volgen van een cursus. Meer dan eens blijkt het een hele effectieve manier om een taal te leren door middel van een taalcursus. Tijdens een cursus Arabisch krijg je namelijk les van een gecertificeerd docent met veel kennis over de taal. Zo ontvang je direct feedback op je spreken, lezen en schrijven en maak je binnen een korte tijd grote stappen. Dat geldt overigens voor alle talen. Wil je bijvoorbeeld Russisch leren, dan is een cursus Russisch een echte aanrader.

Onderdompelen

Wanneer je bezig bent met jouw Arabische avontuur, is het zeker aan te raden om je zoveel mogelijk onder te dompelen in de taal. Kijk, luister en lees zoveel mogelijk in het Arabisch. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van films met Arabische ondertiteling, Arabische talkshows en Arabische boeken. Maar probeer ook eens gesprekken te voeren met mensen die de Arabische taal spreken. Oefening baart kunst, en hoe meer je aan de taal wordt blootgesteld, hoe sneller jij de taal eigen maakt.

Oefenen

Uiteindelijk is het heel erg belangrijk dat je actief bezig bent met het leren van een taal. Zorg daarom dat je regelmatig blijft oefenen en herhalen. Alleen zo blijft de taal écht goed hangen. Probeer tegen jezelf te praten in de spiegel, doe schrijfoefeningen en/of download een app. Allerlei voorbeelden van handige oefening die jouw taalavontuur kunnen ondersteunen.