De kracht van keuzes

Dierenarts? Astronaut? Je wist vroeger precies wat je wilde worden. Maar nu ben je even de weg kwijt. Je bent niet alleen. Veel jongeren voelen druk over hun toekomst en zitten daardoor niet lekker in hun vel. Door deel te nemen aan het Kracht in Keuzes programma krijg je het zelfvertrouwen om een studie- of toekomstkeuze te maken. Ben je er klaar voor?

Het Keuzekracht programma is beschikbaar voor een tussenjaar of tijdens een studiepauze, aangeboden in Utrecht of Amsterdam. Het hele programma is ontworpen om jouw persoonlijke groei te bevorderen en je te ondersteunen bij het maken van weloverwogen beslissingen over je toekomst of studiekeuze. Je staat er niet alleen voor; je wordt vergezeld door andere jonge deelnemers die vergelijkbare gevoelens ervaren.

Om te beginnen, zal je gedurende 8 weken deelnemen aan een kleine groep, waarbij je vier dagen per week betrokken bent. Deze fase is dynamisch en omvat elementen zoals persoonlijke coaching, workshops en bedrijfsbezoeken. Onze ondersteuning gaat door gedurende de rest van het academisch jaar. Je kunt wekelijks binnenlopen voor coachingssessies, of gewoon voor een informeel kopje koffie of ijsthee. Bovendien neem je deel aan ten minste 5 trainingsessies die zijn afgestemd op je evoluerende behoeften.

 

Waarom Meedoen?

  • 90% van de deelnemers begint direct na afronding van het programma met studeren.
  • Je krijgt gevarieerde, creatieve en uitdagende opdrachten die echt waardevol zijn.
  • Met behulp van Intermijn maakt 96% een definitieve studiekeuze.
  • Je ontvangt persoonlijke begeleiding van enthousiaste coaches.
  • Je maakt deel uit van een groep van 12 andere jongeren, dus je staat er niet alleen voor.

 

Een Gemiddelde Week

Wel, eigenlijk bestaat er geen “gemiddelde” week, omdat de activiteiten tijdens het groepsprogramma van week tot week variëren. Maar we begrijpen dat je een idee wilt hebben van wat je kunt verwachten. Om wat inzicht te geven, hier is een voorbeeld van hoe een week eruit zou kunnen zien:

  • Dag 1

In de ochtend doen we een kwaliteitenspel om je sterke punten te ontdekken. In de middag vertelt een gastdocent over een onderwerp dat relevant is voor je aankomende studies, zoals tijdsbeheer voor persoonlijk welzijn.

  • Dag 2

We beginnen de dag met een teamuitdaging om je natuurlijke rol in een team te onthullen. Geen zorgen, er is voldoende tijd voor pauzes en individueel werk. In de middag gaan we naar het survivalparcours om je grenzen te verleggen.

  • Dag 3

Deze dag neem je deel aan een workshop over besluitvorming. Wist je dat we gemiddeld zo’n 70 keuzes per dag maken? Tijdens deze sessie ontdek je verschillende benaderingen van besluitvorming, hoe jij keuzes maakt en strategieën om je besluitvormingsvaardigheden te verbeteren.

  • Dag 4

Tijd voor een excursie! We brengen de hele dag door met werkbezoeken. Heb je je ooit afgevraagd hoe het leven van een rechercheur eruitziet? Of dat van een hotelmanager? Tijdens deze bezoeken verken je diverse beroepen en ontdek je wat bij je past.

 

Gedurende het Academisch Jaar

Onze ondersteuning eindigt niet na het initiële programma. We staan voor je klaar met wekelijkse inloopmomenten of coachingsgesprekken (wat jij het prettigst vindt). Bovendien neem je deel aan ten minste 5 trainingsdagen, in samenwerking met je coach gekozen. Op deze manier kun je nieuwe dingen uitproberen en blijven werken aan vaardigheden die belangrijk voor je zijn. Je begint niet alleen aan een passend academisch pad of volgende stap, maar je beschikt ook over waardevolle vaardigheden voor de toekomst.